Aktuelt

Philip Pedersens vei 20

Utlendingsdirektoratet (UDI) og Oslo Areal er i dialog om en leieavtale om leie av Phillip Pedersens vei 20 i en to årsperiode.

 

Det er akutt behov for raskt å få etablert nye asylmottak. For å sikre at asylsøkere får tak over hodet i vinter vil UDI bygge om kontorbygget i Phillip Pedersens vei 20 til midlertidig akuttmottak.

 

– Oslo Areal ser sitt samfunnsansvar som eiendomsbesitter og vil bidra i denne akuttsituasjonen. Selv om vi gjerne skulle fått inn en mer langsiktig leietaker, så er vi glad for bidra i denne vanskelige situasjonen der man ikke klarer å skaffe flykninger tak over hodet, sier vise administrerende direktør Kjetil Krutnes.

 

Eiendommen er på ca. 10.000 kvm og inneholder et stort antall cellekontorer, kantine/storkjøkken, garderober og toalettkjerner. De tre øverste etasjene i Phillip Pedersens vei 20 vil losjere beboerne, førsteetasjen vil bli benyttet til kantine og oppholdsrom mens deler av kjeller bygges om til dusj, toalett etc.

 

UDI og Bærum kommune vil avholde informasjonsmøte 3. desember på Lysaker skole kl.19:00. Oslo Areal har allerede opprettet god dialog med en rekke relevante statlige og kommunale aktører.

 

For evt. ytterligere informasjon vennligst kontakt UDI sin kommunikasjonsavdeling Tlf.: 23 35 17 00 , e-post: presse@udi.no