Aktuelt

Styrker knutepunktet Helsfyr

Oslo Areal er glad for å kunne bidra til urban fortetning på knutepunktet Helsfyr. Bystyrets enstemmige vedtak om Fyrstikkalleen 1 er både tidsriktig og fornuftig.

Administrerende direktør i Oslo Areal AS, Mona Ingebrigtsen, er ikke overrasket over at Bystyret brukte kort tid på å vedta planforslaget for Fyrstikkalleen 1 enstemmig. Dette er et tidsriktig prosjekt, som vil utvikle knutepunktet Helsfyr i tråd med politikernes ønsker. Oslo Areal har allerede vist vei med miljøbygget Grensesvingen 7. Nå markerer et areal på 32 000 m2 i Fyrstikkalleen 1 starten på næringsbygg nordøstover langs Strømsveien.

 

Vil berike nærmiljøet

– Vi er selvsagt glade for at Bystyret nå ivaretar fortetningen slik de har ønsket, her vil det komme mange gode arbeidsplasser i et gunstig område rent miljømessig. Vi vet også at prosjektet vil gi mye tilbake til nærmiljøet, og synes det er hyggelig å kunne bidra til å styrke Helsfyr i så måte, sier en glad og stolt Mona Ingebrigtsen.

 

Berømmer kommunen

Viseadministrerende direktør i Oslo Areal, Kjetil Krutnes, som har holdt prosessen med Fyrstikkalleen 1 i tømmene, berømmer kommunen for et konstruktivt samarbeid til beste for brukerne. Her blir det en fornuftig parkeringsdekning og rikelig med sykkelplasser, og i tillegg vil utbedringen av flaskehalsen på hovedsykkelnettet ved å bygge kulvert under Grensesvingen/Strømsveien komme byens spreke innbyggere til gode.

 

Tredobler utnyttelsen

– Prosjektet består av tre kontorbygg på 7, 8 og 10 etasjer. Det er bundet sammen med et bygg i transparent materiale, og vil innebære en tredobling av dagens utnyttelse. Kristin Jarmund Arkitekter sørger for høy arkitektonisk kvalitet, og prosjektet rommer kontorer, forretninger, undervisning og bevertning, sier Kjetil Krutnes i Oslo Areal AS.